Lovejoy? Rare naam!

ivanasview:

Afgelopen woensdag had ik weinig te doen. Dus besloot ik opzoek te gaan naar een leuke serie, om mijn avond gezellig te maken.

In eerste instantie dacht ik; ‘ik ga Deadwood kijken’. Maar dit leek me een beetje extreem voor een rustige woensdagavond, met mijn zusje. Dus besloot ik verder te kijken. Via Deadwood, kwam ik bij de serie Lovejoy. Ian McShane (die Al speelt in Deadwood) speelde naast Deadwood ook in deze serie. Dus van daar de connectie. 

De serie gaat over een handelaar in Antiek. Lovejoy. Maar naast dat hij handelt in antiek gebeuren er allemaal vreemde dingen rondom hem. Soms binnen de antiek-wereld, soms niet. Met zijn businnes-partners ‘Tinker’ en ‘Eric’. Komt hij langs de mooiste meubels, schilderijen, tapijten etc. (Dus als je een beetje van oude-prut houd is dit een heel leuke serie). Ook Lovejoy’s privé-leven is een deel van de serie. Verscheidene vrouwen passeren de revue. Maar hechten lijkt voor Lovejoy een onmogelijke missie. 

Persoonlijk vond ik het een beetje wennen in het begin. Ik had zo’n serie niet verwacht. (Vooral niet omdat ik met een Deadwood-acteur te maken had). Maar bij aflevering twee was het raak en had de serie mijn volledige aandacht. De latere seizoenen zijn nog beter dan het eerste. Dus het is ook absoluut de moeite waard om te blijven kijken.

Een geslaagd weekend.

-Ivana

Lovejoy is de shit. Het eerste seizoen lijkt meer op de boeken en in het eerste seizoen heeft Lady Jane dat prachtige, lange, dieprode haar. Ah, de liefde voor Lady Jane gaat diep en zij is wel degene bij wie Lovejoy toch steeds terugkomt. Ik miste haar een beetje in je verhaal (kan ook zijn door mijn Lady Jane fangirling).

Er is een leuk Lovejoy fandom, inclusief fanfiction en picspam.

loveunderlockandkey:

felshamhall:

After many months of thinking, planning, worrying, and dreaming, I’m off to seek my own adventures in the land of Lady Jane and Lovejoy.

Here are some Janey bubbles to celebrate!

:-D 

I’m not excited at all… (Check out my crackerjack procrastination skills!) ;-p 

GOOD LUCK!!!

amyluc:

Because we all know that at the end of the series he drove to London and swept Janey off her feet. This is fact and no one can convince me otherwise.

^^
Canon. 

felshamhall:

Jane: Lovejoy?!

Lovejoy: What.

Jane: You look terrible! When did you last eat?

Lovejoy: Can’t remember.

Jane: Look. Why don’t you come home with me and I’ll cook something? 

  • Jane: I need to get something off my chest.
  • Lovejoy: Oh I hope it's your sweater.